فواید و عوارض مصرف زعفران در دوران بارداری

زعفران در غذاهای شرقی پادشاه ادویه ها است و خواص درمانی نیز دارد. زعفران به بهبود اشتها و هضم غذا در زنان باردار کمک می کند، اما مانند هر گیاه دیگری اعتدال در مصرف آن توصیه شده است. در ادامه با حقایق بیشتری درباره مصرف زعفران در دوران بارداری آشنا می شویم.

خواص درمانی زعفران چیست؟

به هضم غذا کمک می کند، زنان را از قاعدگی های دردناک و سندرم پیش از قاعدگی رهایی می بخشد. در درمان ناباروری مردان، اختلال در نعوظ، سرطان طاسی و آسم توصیه می شود. اگر چه هیچ گونه شواهد علمی ای مبنی بر این که زعفران در جهت مبارزه با این بیماری ها مفید بوده، وجود ندارد، با این حال افرادی که زعفران مصرف کرده اند، مدعی هستند که زعفران اثرات و فوایدی دارد.

فواید استفاده از زعفران در دوران بارداری چیست؟

استفاده از زغفران در حد اعتدال در دوران بارداری، می تواند فوایدی برای زنان باردار داشته باشد. در ادامه به 13 مورد از این فواید اشاره می کنیم:

1. بهبود نوسانات خلقی

تغییرات هورمونی در طول دوران بارداری می تواند شما را بد خلق و تکانشی کند. زعفران با افزایش جریان خون به مغز که منجر به تولید سروتونین (هورمون بالا برنده روحیه) می شود، همانند یک داروی ضد افسردگی عمل می کند. دفعه بعدی که احساس وحشت یا عصبانیت کردید، زعفران مصرف کنید، چرا که این احساسات شما را از بین می برد.

2. کاهش فشار خون

ترکیب 3 الی 4 قطره زعفران با شیر به کاهش فشار خون زنان باردار کمک می کند. زعفران ماهیچه ها را شل می کند و همانند محرک رحم عمل می کند.

3. کمک به هضم غذا

زنان باردار معمولاً از گاز و نفح معده و سایر مشکلات هضم غذا رنج می برند. زعفران جریان خون به سمت دستگاه گوارش و همچنین سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد. خوردن شیر به دلیل پروتئین و کلسیم زیاد به  زنان باردار توصیه می شود، اما ممکن است به راحتی هضم نشود. زعفران به هضم شیر نیز کمک می کند.

4. فرو نشاندن بیماری صبحگاهی

زعفران با حالت تهوع و سرگیجه های صبحگاهی زنان باردار مبارزه می کند. چای زعفرانی تاثیر شگرفی بر بهبود بیماری صبحکاهی دارد.

5. تسکین دهنده

زعفران یک مُسکن طبیعی است و دارای خواص ضد اسپاسم است. زغفران ماهیچه ها را شل می کند و درد مفاصل و معده را تسکین می دهد. با خوردن زعفرا با انقباضات و گرفتگی ها خداحافظی کنید.

6. مبارزه با کم خونی

اکثر زنان کم خونی دارند. زعفران سرشار از آهن است و برای تشکیل سلول های قرمز خون ضروری است. مصرف منظم زعفران در مواد غذایی، هموگلوبین را در خون افزایش می دهد.

7. جلوگیری از بیماری های قلبی

با مصرف روزافزون فست فود ها و غذاهای کم ارزش و پر کالری، چربی ها دور شکم جمع می شوند. زعفران با داشتن آنتی اکسیدان، پتاسیم و کروستین زیاد، از قلب شما و جنینتان با کاهش تری گلیسیرید و کلسترول محافظت می کند و در کوتاه مدت، شریان هایتان را از ذخایر چربی پاک می کند.

8. بهبود خواب

کسانی که مشکل بی خوابی و اختلال در خواب شب دارند، با نوشیدن شیر یا چای زعفرانی پیش از خواب، خواب راحتی خواهند داشت، چرا که زعفران همانند یک آرام بخش ملایم عمل می کند.

9. تسکین لثه درد

در دوران بارداری، بدن حساس تر می شود، به طوری که مسواک زدن می تواند به یک کار دلهره آور تبدیل شود. قرار دادن زعفران آسیاب کرده بر روی لثه ها و ماساژ دادن آن، درد را تسکین می دهد و از خونریزی به هنگام مسواک زدن جلوگیری می کند.

10. مبارزه با آلرژی

زنان در دوران بارداری بیشتر مستعد ابتلا به آلرژی هستند. شیر زعفرانی، سرفه، آسم، آلرژی ها و احتقان را تکسین می دهد.

11. کمک به رشد مو

ریزش مو یکی دیگر از نگرانی های زنان در دوران بارداری است. زعفران، شیر و شیرین بیان را بر روی نقاط طاس یا کم موی خود بمالید و تفاوت را احساس کنید.

12. مبارزه با تیرگی پوست

با بروز تغییرات هورمونی در دوران بارداری، پوست پر خون تر می شود و رو به تیرگی می رود. زعفران تصفیه کننده خون است و به درمان تیرگی پوست کمک می کند.

13. حرکت جنین

یک زن باردار می تواند گاه گاهی حرکت های جنین خود را احساس کند، اما خوردن شیر زعفرانی، گرمای بدن را افزایش می دهد و زن باردار می تواند حرکت های لحظه ای جنین خود را احساس کند. با این وجود از خوردن مقدار زیاد زعفران اجتناب کنید و توجه داشته باشید که حرکت های جنین شما با گذشت چند ماه از بارداری احساس می شود.

علاوه بر تمام موارد گفته شده، زعفران یک آنتی اسید طبیعی است. زعفران فشار خون را تنظیم می کند و شما را از مشکلات کلیه و مثانه دور نگه می دارد. این گیاه شگفت انگیز حاوی مواد مغذی، همچون: تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین آ و ث، و اسید فولیک است که برای سلامت شما و جنینتان ضروری است.

عوارض جانبی مصرف زعفران در دوران بارداری چیست؟

حتی اگر مصرف زعفران فواید زیادی داشته باشد، عاقلانه نیست که عوارض آن را نادیده بگیریم. در ادامه به معرفی عوارض مصرف بیش از حد زعفران می پردازیم.

1. سقط جنین

پزشکان مصرف بیش از حد زعفران را توصیه نمی کنند. زعفران حرارت بدن را افزایش می دهد که این امر ممکن است منجر به سقط جنین شود. زعفران همچنین حرکات جنین را که معمولاً در سه ماهه دوم اتفاق می افتد، تحریک می کند. بهتر است پیش از مصرف زعفران با پزشک زنان خود مشورت کنید.

2. آلرژی ها

اگر شما خشکی دهان، اضطراب، سردرد و حالت تهوع را تجربه کرده اید، پس ممکن است حساسیت فوق العاده ای نسبت به زعفران داشته باشید.

3. استفراغ

بالا آوردن اجباری مواد غذایی، منجر به اختلال اسید معده و انقباضات می شود.

عوارض جانبی جدی مصرف زعفران در دوران بارداری که نیاز به مراقبت های پزشکی فوری دارند، عبارتند از:

  • خونریزی از بینی، لب ها و پلک ها
  • بی حسی
  • خون در ادرار/ مدفوع
  • احساس سرگیجه، برای مثال: از دست دادن تعادل و سرگیجه، خاموشی
  • زردی

از ماه چندم بارداری می توان زعفران مصرف کرد؟

با توجه به مزایای بسیار زعفران، زنان باردار می توانند مصرف زعفران را از سه ماهه دوم بارداری و ترجیحاً از ماه 4 یا 5 به بعد آغاز کنند. چرا که از آن زمان به بعد مادر می تواند حرکات جنین خود را احساس کند.

منبع: برگرفته از وب سایت being the parent

تست آنلاین: نمره اطلاعات عمومی شما در مورد تغذیه دوران بارداری چقدر است؟

10 رژیم غذایی در دوران بارداری

5 راه برای کاهش سوزش سر دل در طول دوران بارداری

اینفوگراف: 15 روش موثر برای جلوگیری از دردها و گرفتگی عضلات در دوران بارداری

ارسال دیدگاه های شما :
تصویر جدید

لیست نظرات

نظری ثبت نشده است.